BRF Höjdena – Föreningen amorterar av lån och investerar i porttelefoner

Hej medlemmar!

Vi i styrelsen är i fullgång med olika projekt i våra fina fastigheter och vill därför ge alla medlemmar en uppdatering och även en chans att tycka till om det som sker under hösten, vintern och våren. 

Trots det osäkra ekonomiska läget så är föreningen väl rustade att stå emot räntehöjningar och ökade kostnader. Eftersom vi har mycket god likviditet i föreningen så kommer vi under hösten att amortera av ett lån på total 1 miljon kronor.

Vi kommer även att ta beslut om försäljning eller uthyrning av hyreslägenheten som finns på 9:a, eftersom nuvarande hyresgästen inte bor kvar där. Det kommer bidra med en betydande likviditet till föreningen och möjlighet till ytterligare amorteringar eller investeringar.

Vi kommer även ta ett beslut om att eventuellt köpa in ny porttelefoner till samtliga ingångar. Detta har varit på agendan under flera år och eftersom likviditeten är fortsatt god även efter amorteringen på 1 miljon kr finns det nu utrymme att genomföra denna investering. Förväntad kostnad ligger på ungefär 250-300 000 SEK.

Om någon har några frågor eller synpunkter får ni gärna höra av er till styrelsen. Nästa styrelsemöte sker i början av oktober, så eventuella synpunkter och frågor kommer tas upp då.

Ha en fortsatt bra dag önskar Styrelsen.

Kommentera